Over ons

Over ons

In Delden, op de hoek van de Ranninkstraat met het Kerkpad – nu opgevuld door appartementen – startte de opa van Herman Morssink 100 jaar geleden Morssink Bouwmaterialen. De zaak was eerst vooral een houtzagerij, waar ook wat bouwmaterialen werden verkocht. Geleidelijk aan werd het assortiment uitgebreid. Oudste zoon Hannie volgde zijn vader op. Zijn zoon Herman nam in 1978 het stokje over en begon het bedrijf te vernieuwen en uit te bouwen. Daarbij werd de kleine Opel Blits vrachtwagen, die altijd handmatig werd geladen, ingeruild voor een grotere vrachtwagen met laadkraan. En in een tijd waarin de mobiele telefoon nog moest worden uitgevonden, werd al wel de voorloper hiervan aangeschaft; het ‘bakkie’.

Van start naar totaalconcept… 
Al snel kwamen ook Anneke, Hermans vrouw, en Hans, de jongere broer van Herman in de inmiddels flink groeiende zaak. Deze groei maakte dat het bedrijf in 1985 uitweek naar de huidige, ruime locatie op het Deldense industrieterrein aan de Berken 5. Toen de eerste loods daar stond, rees de vraag hoe deze ooit vol te krijgen. Maar al snel bleek de bouw van een tweede loods hard nodig en in 1989 werd de showroom – met tot dan toe enkel nog stenen en dakpannen – uitgebreid met sanitair en keukens. Een mooi totaalconcept was geboren.

…naar verkoop door heel Nederland
Herman verkocht veel ‘op de boer’. Doordat hij goede zaken deed in de stallen, werd het bedrijf een specialist in de agrarische sector. Hans zat de eerste jaren, net als Herman, op de vrachtwagen en Anneke runde de showroom. De verkoop steeg en wegens behoefte aan meer opslagruimte werd het nabijgelegen pand van Kaarsenfabriek Kristen aan de Sluisstraat 1 aangekocht. Vanuit dit extra magazijn vond levering plaats aan klanten door heel Nederland.

Morssink Bouwmaterialen blijft groeien
In januari 2016 overleed Herman vrij plotseling op 67-jarige leeftijd. Gelukkig heeft hij zijn kleinzoon en stamhouder Vin nog mogen meemaken. Sinds vorig jaar is Anneke, samen met Dennis Koop en haar beide zonen Rob en Bert verantwoordelijk voor de onderneming. Geholpen door een gemotiveerd 40-koppig team laten zij het familiebedrijf verder doorgroeien. De meest recente vernieuwing betreft de showtuin. Deze is uitgebreid van 1000 naar 3000 vierkante meter; een uitzonderlijke oppervlakte binnen de tuinbranche. Momenteel wordt de hand gelegd aan de laatste details. Het resultaat is een pronkstuk dat volop inspiratie biedt wat betreft tuinverlichting, glazen overkappingen, vijvers, tuinhuizen, haarden, tegels en (eigen!) klinkers. Men vindt hier een verrassend compleet overzicht van alle mogelijkheden op het gebied van het buitenleven!